Rybářský rozcestník

Hospodářský odbor Rady ČRS schválil jednání s MZe o zvýšení počtu výjimek pro 24 hodinový rybolov

Před několika dny zasedal poprvé v letošním roce Hospodářský odbor Rady. Na programu byla témata, která v poslední době rezonují členskou základnou, navíc řešení některých z nich dal za úkol Radě listopadový Sněm ČRS …

Hned v úvodu je nutné sdělit poměrně zásadní informaci a to je, že HO schválil a doporučil Radě, aby jednala s Ministerstvem zemědělství o rozšíření počtu výjimek na 24 hodinový rybolov na 4 vybraných revírech každého územního svazu. V tuto chvíli je nepsané pravidlo o možnosti žádat o dvě výjimky na každý ÚS.

Schvalování nebylo jednohlasné, neboť některé svazy nemají o rozšíření výjimek zájem. Pokud však projdou, je věcí každého ÚS se rozhodnout, zda poskytnuté možnosti využije či nikoli.

Rovněž jsme se zabývali ochranou trofejních ryb a omezením úlovků na jednu povolenku. Upřímně zde musím konstatovat, že k dohodě a nějakému shodnému stanovisku je zatím hodně daleko, neboť každý si hájí to své. Každopádně se k tomuto bodu vrátíme při příštím jednání HO, neboť nějaký návrh řešení vzejít musí, protože je to jeden z úkolů, který nám Sněm zadal.

HO se také zabýval projednáním možných změn ve vyhlášce 197/2004 Sb., ale bez konkrétních výstupů a na programu bylo i zarybnění revírů Rady ČRS, které bylo schváleno a předáno na příští jednání Rady.

Dušan Hýbner, předseda HO Rady ČRS

Zdroj: www.crs-sus.cz

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….