Rybářský rozcestník

Jsou rybáři sexy? A co holky u vody, rozptylují nás, ano nebo ne?

V minulém století v jednom odborném článku antropolog Mark Dyble z univerzity College v Londýně uvedl, že lovci jsou něco jako macho, tedy dominující muži, kteří se logicky ženám líbí o trochu víc než chlapi, povaleči, válející se doma u televize na kanapi. Jelikož my rybáři jsme lovci, pak by jsme měli u žen, tedy podle Marka Dybleho, velkou šanci. 🙂 Ale je to opravdu tak?

V jednom mužském časopise jsem si přečetl článek o rybářích. Autor v něm tvrdil, že my rybáři jsme pro ženy sexy. Nelenil jsem a začal jsem dál brouzdat po internetu, abych zjistil, kolik podobných článků na toto téma najdu. Zase tak moc jich nebylo, vlastně téměř žádný, ale téma mě chytilo a tak jsem začal zpovídat mé mladší svobodné kamarády, co oni na to, zda se dá na výlet k vodě s udicí sbalit nějakou slečnu, podobně, jako třeba na pěkného nadupaného sporťáka.

Má anketa u nezadaných kamarádů rybářů dopadla neurčitě. Jedni tvrdili, že holky s nimi k vodě moc nechtějí, jiné by ani nenapadlo se s dívkou u vody otravovat. Jiní mají přítelkyně, které s nimi rádi jezdí k vodě a zatím, co se holky placatí na dekách a opalují, kluci chytají ryby a všichni si to u vody umějí pěkně užít. A jak jde lákání žen na rybářskou výpravu? Asi podobně, jako na známky! Je-li mezi obojím pohlavím nějaká chemie a ženská není nějaká moc velká „frflena“, klidně si s vámi vyrazí k vodě, ale rozhodně to není hlavní důvod, proč se nechá přemluvit. 🙂

Výše uvedenou teorii potvrdili tvůrci aplikace Fishbrain, kteří v rámci této aplikace udělali anketu, při které více jak 46 % žen hlasovalo a potvrdilo, že je kluci s rybou v ruce přitahují, zvláště pak s nějakým velkým dravcem. Podle tvůrců fotografie muže s rybou na ženy působí dojmem, že dotyčný je silný, nezávislý a není to lenoch.

Já osobně jsem jen jednou, před mnoha lety, vyjel s mou, tehdy ještě budoucí, ženou, na rybářskou dovolenou. Byli jsem čtyři páry. Tedy čtyři kluci rybáři a čtyři naše přítelkyně. A jak to dopadlo? Zatím co my chlapi jsme stávali ve čtyři ráno a chodili vláčet k vodě, naše dámy pěkně spinkali v postýlkách. U oběda jsme se potkali, ale po obědě zase rozdělili. Holky vyrážely do blízkého města na nákupy a do kaváren, my zapálení rybáři, opět hurá k vodě. Večer se hodovalo a popíjelo v hospodě u kulečníku společně … Ale jak žena podotkla, rozhodně se do mě nezakoukala díky tomu, že jsem byl rybářem. A je také pravda, že od té doby má drahá polovička odmítá se mnou vyjet kamkoli k vodě na ryby a tvrdí, že naše společná rybářská dovolená byla její nejhorší dovolená v životě. 🙂

Vzhledem k tomu, že brzy rozjedeme novou část našeho webu, ankety, pak rozhodně mezi jednu z prvních dáme anketu na téma, jsme my rybáři sexy? A uvidíme, kolik bude hlasovat žen a jaké políčko zaškrtnou. A rozhodně to nebude jen toto téma! Docela by mě například zajímalo, kolika z nás, vášnivých rybářů, nevadí, když si kamarád na naši společnou rybářskou výpravu vezme s sebou svoji přítelkyni, či dokonce manželku. Jak jste na tom vy? Vadí vám holky nerybářky u vody, či nevadí? Vzali by jste tu svoji „mladou či starou“ k vodě? Já osobně rád! Ale když ta moje se mnou k vodě na ryby nechce! 🙂

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….