Rybářský rozcestník

Zřizujeme sekci položená a chystáme non-stop rybolov na ÚN Kamýk!

Na dnešním zasedání výboru Středočeského územního svazu došlo v pravdě k historické události, když byl jednohlasně schválený návrh na zřízení sekce položená při odboru LRU SÚS.

Předseda SÚS Dušan Hýbner a vedoucí LRU SÚS Radek Zahrádka do dvou měsíců svolají ustavující zasedání sekce položená a společně s členy nově vzniklé sekce zpracují závodní řády, podmínky fungování a financování sekce, včetně její organizační struktury a vedení.

Jedno je jisté již nyní – výbor našeho územního svazu rozhodl, že historicky první Krajský přebor SÚS v položené se uskuteční ve dnech 3. – 6. 8. 2017 na revíru MO Brandýs nad Labem – Labe 18, č. 411050. Pořadatelem bude z pověření SÚS MO Brandýs nad Labem a brzy zde zveřejníme propozice a závodní řád.

A tím převratné novinky nekončí. Výbor ÚS dále rozhodl, že bude usilovat o vyřízení výjimky pro lov non-stop v letním období na svém revíru Vltava 15 ÚN Kamýk č. 411 053 o rozloze 160 ha, která by platila od roku 2018.

Dle současných dohod s Ministerstvem zemědělství, může každý ÚS dostat maximálně dvě výjimky pro lov non-stop v letním období.  Druhý revír, na který budeme usilovat o udělení této výjimky, bude určený po dohodě s uživateli revírů ze zájemců: MO Brandýs nad Labem, MO Čelákovice oba Labe a MO Kladno na Berounce.

„Osobně mám radost z dnešních rozhodnutí výboru SÚS. Stejně jako jsme byli první při zřízení pozice PR manažera v ČRS a zcela jistě ne poslední, budeme první a určitě ne poslední při zřízení sekce položená při LRU. Zřízení této sekce se v budoucnu žádná organizační složka v ČRS nevyhne, kaprařina láká a táhne, nemůžeme před ní strkat hlavu do písku. Zřízení sekce je i splacení dluhu, který si myslím, že máme k této skupině naší členské základny,“ uvedl předseda Dušan Hýbner a dodal: „Sportovní lov kapra na položenou je stejný sportovní rybolov, jako plavaná, přívlač, muška, feeder, rybolovná technika, a i když položenou osobně nechápu, ale od toho tu nejsem, abych úplně vše chápal, musí mít stejně nastavené podmínky a možnosti fungování. Věřím, že se nám tento poctivý přístup vrátí. Příznivce tohoto sportovního rybolovu zbytečně posíláme do náručí soukromých revírů, doma přitom jsou tady, na našich revírech.“

Zdroj: www.crs-sus.cz

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….