Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

jednotlivé disciplíny rybářských závodů v rybolovné technice

Muška na cíl (skish):

Závodník stojí na vyvýšeném podiu a snaží se muškou zasáhnout terče naplněné vodou v určeném pořadí. Terčů je 5 o průměru 0,6 m, jsou umístěny v různých vzdálenostech od stanoviště závodníka, za každý zásah terče získává závodník 5 bodů. Celkový maximální počet bodů je 100.

Muška do dálky jednoruč:

Při této disciplíně se závodník snaží ze startovní čáry hodit v limitu 6 minut mušku co nejdále. Do výsledků se započítávají 2 nejdelší platné hody, každý cm je jeden bod.

Zátěž na přesnost (arenberg):

Závodník se pohybuje po pěti stanovištích umístěných v různých vzdálenostech od cíle. Na každém stanovišti má dva hody určeným způsobem (pod rukou, přes hlavu, zleva, zprava, libovolně). Cílem je plachta se soustřednými kruhy a závodník se snaží zasáhnout plastovou zátěží střed plachty. Zasažením středu plachty získává závodník 10 bodů, dále od středu 8, 6, 4, 2 body. Celkový maximální počet bodů je 100.

Zátěž na cíl (skish):

Tato disciplína se podobá disciplíně č. 1 – závodník se snaží libovolným stylem zasáhnout zátěží 5 terčů v různých vzdálenostech, přičemž nestojí na podiu, ale pohybuje se po stanovištích (startovní čáře). Na každý terč má 2x po dvou hodech.  Za každý zásah terče získává závodník 5 bodů, maximální počet bodů je 100.

Zátěž do dálky jednoruč:

Závodník musí v limitu 1 minuty odhodit  zátěž co nejdále. Má na to 3 hody, přičemž se započítává nejdelší hod. Výsledný počet bodů je součinem délky nejdelšího hodu v cm x 1,5.

Muška do dálky obouruč:

Tato disciplína se podobá disciplíně č. 2 s tím, že se hází zvláštním muškařským prutem obouruč. Závodník se snaží ze startovní čáry hodit v limitu 7 minut mušku co nejdále. Do výsledků se započítávají 2 nejdelší platné hody, každý cm je jeden bod.

Zátěž do dálky obouruč:

Tato disciplína se podobá disciplíně č. 5 – závodník se snaží ze startovní čáry hodit v limitu 1 minuty zátěž co nejdále. Hází se obouruč. Do výsledků se započítává nejdelší platný hod, každý cm je jeden bod.

Multi na cíl:

Tato disciplína se podobá disciplíně č. 4 s tím rozdílem, že se při ní používá místo smekacího navijáku tzv. multiplikátor. Tato disciplína se objevuje pouze na velkých závodech.

Multi do dálky obouruč:

Tato disciplína se podobá disciplíně č. 5 s tím rozdílem, že se při ní používá místo smekacího navijáku tzv. multiplikátor. Tato disciplína se objevuje pouze na velkých závodech.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….