Rybářský rozcestník

1. územní přebor v LRU položená Zpč. ÚS

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor LRU – položená pořádá 1. územní přebor v LRU položená Zpč. ÚS – Kvalifikace na mistrovství ČR……

Revír 431 028

ÚN Hracholusky

20. – 23. dubna 2023
Hlavní organizátor:
Miroslav Poupa – tel.: 736 672 293

Propozice

1)    Datum a místo konání závodů

20. – 23. dubna 2023

Revír 431 028 – ÚN Hracholusky, Autokemp Radost, Pňovany 49.7950550N, 13.1373583E

2)    Obecné informace

Tyto závody budou probíhat v souladu s platnou legislativou a v souladu se závodním řádem LRU položená.
Zúčastnit se mohou pouze registrovaní závodníci.
Závodů se zúčastní max. 15 týmů.
Závody trvají 72 hodin non-stop.
Každý závodník se účastní na vlastní nebezpečí a pořadatel nenese žádnou odpovědnost za způsobenou škodu.
Závod je primárně určen pro týmy ze Zpč. ÚS. V případě nenaplnění kapacity se však mohou zúčastnit i týmy z ostatních ÚS, avšak bez nároku na postup na mistrovství ČR v lovu kapra.
Pokud se na 1.-3. místě umístí tým z jiného než Zpč. ÚS, získává volné startovné na Poháru předsedy ČRS v lovu kapra na Račicích.
Na MiČR postupují tři nejlepší týmy ze Zpč. ÚS. Pokud se některý z nich nemůže či nechce zúčastnit MiČR, je jeho místo nabídnuto dalšímu týmu ze Zpč. ÚS v pořadí.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/1-uzemni-prebor-v-lru-polozena-zpc-us/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.