Rybářský rozcestník

Světový pohár v rybolovné technice České Budějovice 2017

O víkendu se uskutečnilo v Českých Budějovicích finále Světového poháru v rybolovné technice. Do Českých Budějovic přijelo celkem 46 závodníků ze 7 států. Sešla se zde skoro celá světová špička, tedy většina nejlepších závodníků z nedávno skončeného mistrovství světa v Polsku.

Tento závod nejlépe vyšel v juniorkách naší dvojnásobné mistryni světa Kateřině Roblové, v juniorech se na prvním místě umístil také náš reprezentant Vojtěch Humpál, který byl na letošním MS juniorů čtvrtý (na 3. místo na MSJ mu chybělo pouze 7 bodů). V ženách si vítězství odnáší Kateřina Marková, které je vícemistryní světa v pětiboji a druhou vícemistryní v sedmiboji z letošního MS v Polsku. V mužské kategorii v pětiboji skončil na 3. místě Tomáš Spáčil (velká naděje tohoto sportu, který tuto pozici obsadil i na letošním MS). V sedmiboji si pak Patrik Lexa vybojoval 3. místo …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku (na logo!)!

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

Chytání dravců na makrelí ocásek

Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím