Rybářský rozcestník

Stále více rybářů své úlovky pouští

Morašice – U břehů rybníku Orlík v Morašicích se během uplynulé soboty setkalo celkem 36 dětí v soutěži malých rybářů. Neodradilo je ani to, že museli opustit vyhřáté postele kolem páté hodiny ráno, protože soutěžní prezence začala už v šest hodin.

V podmínkách soutěže bylo, že ryby se po změření musejí vypustit zpět do vody, ale jak se na místě ukázalo, stále více vyznavačů Petrova cechu si takto počíná i při běžném sportovním rybaření. Postupně se rozmáhající trend vypouštění ryb zpět na svobodu potvrzuje i Miroslav Tesař, předseda první chrudimské organizace Českého rybářského svazu. Většina rybářů si podle něj sice své úlovky stále ponechává, ale těch, co rybu pustí, rok od roku přibývá. „Sám to obvykle dělám úplně stejně, ale samozřejmě, že pokud manželka stojí o rybu do kuchyně, tak si občas nějakou odnesu,“ vysvětluje Miroslav Tesař….

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

Průběžné zprávy z IBCC, Češi a Slováci zatím válcují konkurenci!

V první desítce letošního ročníku prestižního kaprařského závodu na Balatonu IBCC je nyní 6 týmů! Dva ze Slovenska a čtyři z Čech. Velká gratulace! Aktuální link na vyýsledky najdete v článku.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím