Rybářský rozcestník

Zima na plytčine

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Zima na plytčine

Štítky:

Zima na plytčine

Ahoj rybárska rodina. Konečne som sa dočkal a naša výprava ktorú som si naplánoval s kamarátom Martinom je tu. Mali sme naplánovaný celý týždeň, ale z rodinných dôvodov sme museli výpravu skrátiť na päť dní, ale aj tak sme si ju naplno užili. Je polovica októbra a cca štyri dni pred našou výpravou sa rapídne mení počasie a hrozne sa ochladzuje kedy ortuť teplomera ktorá bola okolo 25 stupňov ide až tesne nad 0. V čase našej výpravy mala byť teplota v priemere okolo 4-6 stupňov čo sa potvrdilo. V nedeľu prichádzam k vode okolo jednej hodiny a mierim na miesto na plytčine ktoré sme si vopred vybrali. Pretože to vyzerá, že bude ešte pršať, tak najskôr nosím všetky veci k vode a staviam bivak. Ďalej chystám kŕmenie a nahadzujem svoje montáže. Pre túto výpravu som zvolil boilies kryl oliheň a Belachan syr. Ako kŕmenie som používal method mix kryl oliheň zmiešaný s repkou a kukuricou a kobrou som dohazoval postupne obidve príchute boilies. Budem skúšať opäť háčiky Sasame GX veľ. 2., ktoré sa mi zatiaľ najviac osvedčili.

Sasame

O tretej prichádza kamarát Marťas, tak mu idem pomôcť s nosením vecí a stavaním obydlia. Tesne po zotmení mám prvú brutálnu jazdu. Vyzerá to, že mám všetko pod kontrolou, ale po tme nie je nič pod kontrolou a kapor mi zachádza bohužiaľ do vážky kde odrezal náväzec a bol preč. Je mi to ľúto, ale som rád, že sa aspoň oslobodil. Ďalej sa už nič podstatné nedeje. V pondelok sa rybia aktivita začína umúdrovať a ja mám na konte štyri slušnejšie ryby. 66cm, 7,9kg, 72cm, 7kg, 78cm, 8,1kg a 80cm, 10,1kg. Mám obrovskú radosť, že to ide, tak ako to ide. Marťas má zatiaľ bohužiaľ smolu kedy o dve alebo tri slušné ryby prichádza a na brehu má akurát jedného kapríka cez 12kg a pár menších dorastencov. Je tu utorok a občas príde akurát menšie ryba. Až popoludní sa prilepuje pekne swinger k prútu a na brehu je zatiaľ moja najväčšia ryba tejto výpravy 85cm, 13,2kg. V stredu musím pred obedom odísť z rodinných dôvodov do večera do Brna. Asi hodinu po mojom odchode mi volá Martin, že má naozaj krásnu rybu. 94cm, 17,8kg. Gratulujem mu a hovorím, že sa budem vracať až niekedy po tme. Prichádzam späť k vode okolo ôsmej a montáže letia naslepo ešte na chvíľu do vody. Bohužiaľ už nič neprišlo. Vo štvrtok mám počas dňa ďalšie dve pekné ryby. 81cm, 11kg a 82cm, 12,6kg. Obom zachutila príchuť Belachan syr. Marťas zdoláva tiež dve krásne ryby 11 a 12,5kg. Je pred nami piatok a posledné dopoludnie našej výpravy. Pomaly začíname ráno baliť. V tom mi prichádza posledná ryba tejto výpravy na krill oiliheň – 82cm, 12,8kg ktorá zakončuje našu krásnu, ale veľmi chladnú výpravu. Dakujem Martinovi, že aj keď bol dosť nachladnutý, tak to so mnou v tej zime pri vode prežil. Na to aká bola zima, tak hodnotím našu výpravu veľmi pozitívne.

ZA CT KRMIVÁ HULÍN JIŘÍ Ambroz

Web: Krmivá Hulín

Facebook: Krmivá Hulín

Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Krmivá Hulín
Sasame

Príspevok Zima na plytčine zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?