Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
ČRS, z. s., MO Brandýs nad Labem-St. Boleslav oznamuje zákaz rybolovu na části revíru 411 050 Labe 18 (pravý břeh Labe v Brandýse v úseku nad dálničním mostem v délce cca 200 m) ve dnech 7. 10. od 5.00 – 8. 10. 2023 do 22.00 hod….
ČRS, z. s. MO Mělník oznamuje zákaz rybolovu na revíru Vltava 1A – část Vrbno ve dnech 6. – 7. 9. 2019. Důvod: Závody pro děti a dospělé Vrbenský kapr. Dále vyhlašuje zákaz rybolovu na revíru Labe 14 – od …
Vážení přátelé handicapovaných rybářů Kladruby! První polovina října byla u nás v Kladrubech ve znamení posledních rybářských závodů handicapovaných rybářů v roce 2019 na nádrži Záhorská. V sobotu jsme pořádali Podzimní závody, jejichž výsledek nám rozluštil tajenku celoročního závodního klání o vít…
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.