Rybářský rozcestník

ZÁKAZ BIVAKOVÁNÍ: Na Křetínce se nakonec bivakovat nesmí! Rybáři svůj boj vzdali

25.4.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Rybáři prohráli. V jejich protestu proti zákazu bivakování na Křetínce nepomohla ani petice se stovkami podpisů. Problémem je i to, že se za rybáře nikdo nepostavil, nikde nenašli zastání. Třeba ombudsmanka řekla, že omezení platí pro všechny, takže není diskriminační. Rybáři tak u nikoho nenašli oporu. A proto svůj boj se zákazem vzdávají. Křetínka tak zůstane bez bivaků…

Tip: Luxusní nástrahy na kapry za pár korun!

Rybáři považuji zákaz bivakování na Křetínce za nesmyslný. Jenže s tím nic nenadělají. Na Křetínce se tak objevují především místní rybáři. Ti, kteří to sem mají zdaleka, přestali dojíždět. Při zhoršení počasí se totiž rybáři nemají kam schovat.

Rybáři upozorňují na to, že toto jejich vytlačování ze svazových vod nahrává majitelům soukromých rybníků. Rybáři, kteří chtějí strávit u vody delší dobu, už na některé svazové revíry s bivaky nemohou. A proto mají jedinou možnost – právě soukromé vody. A to se nelíbí některým funkcionářům jednotlivých místních organizací, protože se bojí, že přijdou o členy. A pochopitelně i o peníze.

Tip: Luxusní nástrahy na kapry za pár korun!

Zákaz bivakování na Křetínce přijaly okolní obce, které na březích přehrady leží. Zákaz se netýká pouze bivakování, ale i rozdělávání ohňů nebo parkování aut mimo vymezená místa. A radnice si nová omezení pochvalují. Podle nich to je nejlepší zbraň proti nepořádku u vody. Z vyjádření radnic tak vyplývá, že obce bivakování povolovat nebudou. Křetínka tak zůstane především místním rybářům…

Redakce InRybar.cz

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?