Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Dnes bylo do vodní plochy Mlynařice 3 – Dvorce vysazeno 200 kg sivenů o průměrné kusové hmotnosti 0,35 kg a do revíru MO Hořovice 100 kg pstruhů duhových o průměrné hmotnosti 0,35 kg/ks….
Po čase, kdy odešlo léto, stromy se začaly zbavovat svých různobarevných lístků, které vítr hnal po hladině a po březích našich vod, se začalo ochlazovat a výrazně měnit počasí. Den se zkracuje. To je znamení, že přichází podzim. Pro některé …
V neděli byla provedena společná kontrola členů rybářské stráže s Poříčním oddělením Policie ČR Nymburk, kdy byl kompletně zkontrolován revír Labe 21 a kontrolováno bylo 51 rybářů….
Jan Kopecký: Poslední dobou se více a více rybářů snaží docílit změn v rybařině jako takové. Prosazují se K-70 atd., omezení úlovků, míry ryb atd… Rybáři masivně usilují o nonstop lov a o svá další „rybářská práva“. K tomuto textu …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.