Rybářský rozcestník

Výpravy 2016 CT EXIL – 28.2. Zväzovka ČR

27.5.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

CT EXILVýpravy 2016 CT EXIL – 28.2. Zväzovka ČR 

V piatok som vyrazil na svoju prvú tohtoročnú víkendovú výpravu tohto roka na jednu z miestnych zväzových vôd. Až za tmy som položil montáže na miesta, kde bežne chytám. Ako nástrahu som zvolil jednu 20mm guľôčku Mystery Krill / Sépia. Počas hodiny som mal prvý záber na ľavý prút. Prvý pleskáč. Opäť som položil montáž s jednou guličkou Krill / Sépia a dve hrste rozhodil do priestoru okolo. Zhruba po 10 hodinách sa mi opäť ozval ľavý hlásič. Vyšiel som z bivaku a videl ako sa swinger pomaly začína lepiť na prút. Zasekol som a zacítil väčšiu rybu. Bez váhania som vyrazil na vodu a po piatich minútach súboja z lode, zdolávam krásneho šupináča, ktorého som odhadoval na oveľa menšiu váhu, než naozaj mal. Na brehu vážim svojho prvého kapra tohto roka. Úžasných 11,80kg a 85cm.

CT EXIL

Začiatok sezóny z ríše snov. Po ďalších 12 hodinách od krásneho šupináča zdolávam v mrazivej noci ešte jedného menšieho kapra okolo 60cm. Ráno už balím a v hlave rozvíjam myšlienku, ako to vykonám budúci víkend. Za Carp team Exil a Jet fish Ondra “Šulcik” Šulc.

Zdroj www.ct-exil.cz

CT EXIL
CT EXIL
CT EXIL
CT EXIL
CT EXIL

Príspevok Výpravy 2016 CT EXIL – 28.2. Zväzovka ČR zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?