Rybářský rozcestník

Vranka pruhoploutvá

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Cottus poecilopus (Heckel,1836)

Popis: tělo je vřetenovité, dozadu se zužující, hlava shora zploštělá s ústy širokými, ozubenými. Tělo holé bez šupin, na hřbetě jsou dvě ploutve. Prsní ploutve jsou mohutné, vějířovité, břišní ploutve posunuty na hrdlo. Celkově je podobná vrance obecné, od které se liší tím, že vnitřní paprsek břišní ploutve tvoří 41—44% její délky (ČIHAŘ, 1969)…

Nejčtenější články

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

Sendvič, jako taková nástraha poslední záchrany, do jarní ledové vody

Každý rybář, který zkouší lovit v jarní ledové vodě, ví, že občas je opravdu těžké letargické ryby přimět k záběru. Ovšem existuje několik osvědčených nástrah, které často zajistí úspěšný lov i přes případnou aktuální neochotu ryb spolupracovat při prvních jarních vycházkách k vodě.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím