Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Vážení rybáři, uvolnilo se několik ubytovacích kapacit v rekreačním zařízení Štědronín přímo na břehu Orlické přehrady – pokud zvažujete v těchto termínech (nejen) rybářskou dovolenou, určitě stojí za zvážení….
Úhoři patří k nejtajemnějším rybám v naší rybí říši. Tihle hadovití predátoři, kteří jsou skvělými lovci, vyrážejí za kořistí za černočerné tmy. V početných hejnech potom hledají cokoliv, co by mohli „zardousit“….
Často se setkáte s názorem, že znečištění potoků a řek nikdo neřeší. Opak je pravdou. Firma VBV GEO s.r.o. zaplatila za znečištění Svratky pokutu 150 000 korun. Text: David Štrunc, zdroj a foto: http://cizp.cz „V lednu 2018 jsme obdrželi oznámení týkající …
Odbor mládeže Rady ČRS pořádá letní tábor rybářské mládeže, který se koná v termínu 28. 7. – 10. 8. 2019 ve Smetanově Lhotě. Cena tábora je 5 200,- Kč a je určený dětem ve věku 8 – 17 let. Zájemci se …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.