Rybářský rozcestník

Víkend plný prekvapení

19.4.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Carp team MalinovoCez týždeň ovládalo krásne počasie, na víkend hlásili zmenu tak som si povedal skúsim vybehnúť na 3 dni. Piatok som si zobral voľno a tak štvrtok po robote som spravil pár nadväzcov a na cievku som namotal monofil Asso Hard skin 0,35mm. Medzi tým som uvaril kukuricu, ktorú som boostroval a potom šups k vode. Zakrmil som 1 kg kukurice nič viac nič menej, nakrájal pár guličiek ovocného základu a nahodil guličku krila s guľou tigrý orech. Ráno som mal padák a krásny 8 kg kaprík bol hneď na podložke. Podarilo sa mi chytiť aj jedného chorého kapríka mal asi tak do 5 kg. Potom došiel kamarát a namotal ma na guličku Probiotic red one. Piatok prišla aj priateľka ktorá nezaváhala a red one-ku našila pod háčik. Výsledkom bol krásny 10kg kapor, zvýšila svoj osobák takže to odložené vínko padne v nedeľu večer. Rošambo pokračovalo – sobotu na večer o šiestej mal som krásnu jazdu na krila, zamotal sa mi do konárov ale kvalitný silon Asso Discovery 0,35mm a  fluorocarbon Akashi 0,45mm s koncovým háčikom Sasame Boil ST č.4 parádne zafungovali a výsledkom bol krásny 12 kg dlháň.

 

 

Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo
Carp team Malinovo

Príspevok Víkend plný prekvapení zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.