Rybářský rozcestník

Vendelínovy lapálie (2. díl)

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Vendelínovy lapálie (2. díl)

Štítky:

Tomáš Rozsypal: V osmdesátých letech minulého století v éře vrcholného socialismu se u nás stály fronty na všechno! Na ovoce, maso, oděv, obuv, autodíly, ale třeba i obyčejný záchodový papír. Kromě „stranické“ literatury bylo vše ostatní nedostatkovým, neboli tzv. podpultovým zbožím. Stejně tak se nedalo nic kloudného sehnat ani do rybařiny. V rybářských prodejnách měli ve stojanech dva tři pruty tuzemské výroby, v regálech bylo vystaveno asi pět druhů navijáků, ve vitríně pak drobnosti – vlasce, splávky, čihátka, olůvka, háčky, vzácně pár třpytek a… tím veškerá nabídka hasla…

Nejčtenější články

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.