Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!
Přestože je rybník Stržený celý pod ledem, práce v jeho okolí jsou v plném proudu. Jednak se pokračuje v úpravě parkovací plochy a zároveň dochází k likvidaci betonových sloupků, které hyzdily břehy tohoto krásného rybníka….
Mořský rybolov bez lodi se může jevit jako málo účinný. Pokud najdete vhodné místo, můžete však úspěšně ulovit nejen mnoho druhů, ale i opravdu velké ryby. Na vaší nástraze si pochutná makrela, treska, pyskoun, ale i 10kg úhoř mořský! Text: …
Vážení přátelé, naposledy jsem činnost našeho územního svazu hodnotil v dubnu. Co se od té doby událo? Pokusím se důležité události shrnout, jak šly za sebou …
suroviny: 1 kapr, 1 citrón, olej, křen, máslo, sůl příprava: Kapra naporcujeme, opereme a osolíme. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Pak je lehce osušíme a opečeme na grilu po každé straně 10 minut. Hotové porce kapra posypeme …
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.