Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Středočeský územní svaz zahajuje 16. 5. 2020 provoz na nové pískovně u Pískové Lhoty, kterou zakoupil loňském roce.
Tato pískovna patří mezi vodní plochy SÚS, na které je celoroční mimopstruhový režim….
Česká televize, neděle 13.1.2019 ČT 2 – V loňském roce bylo u nás v provozu téměř 1 500 malých vodních elektráren. Mohlo by se zdát, že malé vodní elektrárny, které jsou nejstarším obnovitelným zdrojem energie, nemají negativní dopady na životní …
V termínu 8. – 9.6 se na řece Labe v obci Liběchov konalo Mistrovství České republiky v lovu ryb udicí na plavanou v kategorii U15 u20 a U25. Náš Západočeský územní svaz reprezentovalo celkem 10 závodníků. V nejstarší kategorii U25 …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.