Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
I s příchodem nového roku pokračuje soutěž na podporu Fondu na nákup vodních ploch, do které bude zařazen každý, kdo na transparentní účet zašle minimální částku 100,- Kč a do zprávy pro příjemce uvede své jméno….
Už se opakujeme ale máme tady další reklamní tip na naviják v extrémně výhodném výprodeji. Tentokrát si v akci můžete pořídit naviják od Dam za velmi nízkou cenu. Stojí aktuálně jen baťovských 999 korun: Seznamte se s nejnovějším mistrovským kouskem …
Český rybářský svaz na svém novém webu zveřejňuje zajímavá videa, která pomohou začínajícím, ale i zkušenějším rybářům při lovu ryb. text: redakce V dnešním videu si představíme rybolovnou techniku lovu ryb na plavanou, a to lov na bič. Lov na …
V úterý 24. dubna 2018 v rámci projektu ,,Ve vodě nežijí jen vodníci“ přivítali rybáři z MO Plaňany děti ze ZŠ v Radimi. V 9 hodin přišlo 75 dětí za doprovodu paní učitelek k rybníku Benešák v Pečkách – revír 411042 Kouřimka 1 podrevír 2. Zde na ně čekal …
Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.