Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Na úvod: Lov candátů feederovým prutem je považován za naprosto jedinečnou záležitost. Tento úvod nelze prostě nenapsat, protože chytat krásné ryby jedinečným a jemným způsobem je jedním slovem – koncentrovaná nádhera…
Asi to poznáte všetci, každý víkend vás hryzie myšlienka, kam opäť pôjdete, aké ryby tam máte šancu lapnúť, na čo budete chytať a na ktoré miesto položíte svoju tentokrát k dokonalosti vyladenú montáž….
Rybí polévka z Chorvatska, kterou můžeme připravit i z kapra. Její příprava je trošku zdlouhavější, ale zvládne ji i kuchařský začátečník. Potřebujeme: hlavu, ocas a odřezky z kapraasi 1,5 l vodymrkevpetrželkousek celeruasi 150 g oloupaných brambor100 g vařené rýže2 dl …
Právě dnes startuje největší rybářský závod na území České republiky, na kterém se představí desítky předních kaprařů nejen z tuzemska, ale také ze zahraničí….
Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.