Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Na rybníku Nový se v sobotu (16. 9.) konal 5. ročník rybářských závodů členů MO Jince starších 18 let o putovní pohár ČRS, z. s., MO Jince a městyse Jince. Soutěže se mohli zúčastnit i pozvaní hosté z SÚS….
I v letošním roce byla podepsána smlouva mezi ÚS a KÚ Karlovarského kraje o dotaci na vysazení původních reofilních druhů ryb do řeky Ohře ve výši 150 000,- Kč… …
Sbírka na prostorné auto pro Kristýnku skončila úspěchem, a tak byla ukončena. Cílová částka 450 000 korun byla překročena. A to i díky vám, našim rybářkám a rybářům, kteří se, včetně našeho územního svazu, do sbírky zapojili….
Dne 16. 11. 2017 sešli na jednání, týkajícího se současného návrhu na změnu denních dob lovu ryb, se statutárními zástupci ČRS, panem předsedou JUDr. Alexandrem Šímou a panem jednatelem Ing. Janem Štípkem.
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.