Rybářský rozcestník

Ryba v chladničce vydrží maximálně dva dny

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Když si kupujete rybu, čerstvou poznáte podle toho, že je lesklá, její oči jsou čiré, ne zakalené, na omak je pevná. Rozhodně se vyhněte nákupu ryby na omak lepkavé nebo působící blátivě. Píše o tom Český rozhlas.

Čerstvé ryby vydrží v chladničce dva dny, pak už se začínají kazit

V našich podmínkách jsou pro zákazníky dostupnější a cenově přijatelnější sladkovodní ryby, za podmínek, kdy neutrpí jejich kvalita. Pokud chcete opravdu čerstvou rybu, je nejjednodušší si koupit chlazeného kapra nebo pstruha.

Ryby můžete pořídit i balené – jenže přes obal leccos není vidět. Proto musíte pozorně přečíst údaje, které jsou na obale uvedené. Kromě trvanlivosti je zajímavý údaj o zpracovateli a množství použité glazury. To je vodní nástřik, v kterém je ryba uchovávaná. Nově musí být na etiketě uvedeno, jestli byly ryby zpracované přímo na lodi nebo až na pevnině. Podle Jiřího Kužely, odborníka z prodejny masa, drůbeže a ryb, se dá obecně říci, že kvalitnější ryby jsou ty přímo zpracované na lodi.

K dostání jsou i uzené ryby. Mají upoutat zlatavou barvou a krásnou vůní po kouři. Starší uzenou rybu poznáte snadno – vypadá olezle a blátivě.

Orientačním vodítkem může být také cena. U dražších ryb je vyšší pravděpodobnost, že budou kvalitní. Cena chlazených ryb se pohybuje kolem tří set korun za kilo, kilo mražených filet pořídíte za 150 korun.

Nejčtenější články

Lisovaný rohlík s libečkem

Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.

Čarování s toustovým chlebem na rybách

Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.

Kufr na nářadí skvěle nahradí rybářský kufr

Kam s tím, tak tuto otázku jsem si donedávna klad vždy, když jsem balil rybařinu na naše dlouhé výpravy k vodě. Bižuterii, ale i další doplňky pro kaprařinu, k tomu věci pro lov sumců a kde je zbytek, jako například plavačkové náčiní pro lov nástražních rybek…. Sonar, baterky k sonaru, mohu pokračovat dál, tolik věcí a jak je přepravit k vodě a přitom je mít pěkně uspořádané? Můžete si pořídit nějaké rybářské tašky, kufry a podobně. Ale ty ceny! Co tak zkusit originální rybářské boxy, kufry či tašky nahradit šikovnými boxy původně určené na nářadí? Já si jeden skvělý našel a už bych neměnil.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím