Rybářský rozcestník

Ryba v chladničce vydrží maximálně dva dny

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Když si kupujete rybu, čerstvou poznáte podle toho, že je lesklá, její oči jsou čiré, ne zakalené, na omak je pevná. Rozhodně se vyhněte nákupu ryby na omak lepkavé nebo působící blátivě. Píše o tom Český rozhlas.

Čerstvé ryby vydrží v chladničce dva dny, pak už se začínají kazit

V našich podmínkách jsou pro zákazníky dostupnější a cenově přijatelnější sladkovodní ryby, za podmínek, kdy neutrpí jejich kvalita. Pokud chcete opravdu čerstvou rybu, je nejjednodušší si koupit chlazeného kapra nebo pstruha.

Ryby můžete pořídit i balené – jenže přes obal leccos není vidět. Proto musíte pozorně přečíst údaje, které jsou na obale uvedené. Kromě trvanlivosti je zajímavý údaj o zpracovateli a množství použité glazury. To je vodní nástřik, v kterém je ryba uchovávaná. Nově musí být na etiketě uvedeno, jestli byly ryby zpracované přímo na lodi nebo až na pevnině. Podle Jiřího Kužely, odborníka z prodejny masa, drůbeže a ryb, se dá obecně říci, že kvalitnější ryby jsou ty přímo zpracované na lodi.

K dostání jsou i uzené ryby. Mají upoutat zlatavou barvou a krásnou vůní po kouři. Starší uzenou rybu poznáte snadno – vypadá olezle a blátivě.

Orientačním vodítkem může být také cena. U dražších ryb je vyšší pravděpodobnost, že budou kvalitní. Cena chlazených ryb se pohybuje kolem tří set korun za kilo, kilo mražených filet pořídíte za 150 korun.

Nejčtenější články

Prosba všem lidem dobré vůle, nepouštějte zakoupené vánoční kapry zpět do rybníků, potoků a řek!

Mnoho lidí to dělá. Myslí to bobře. Chtějí kapříkovi zachránit život a darovat mu svobodu. Netuší však, že mu tím zajistili jen pomalou a trýznivou smrt. Důvodů, proč vánoční kapr nemá šanci své vypuštění do přírody přežít je mnoho. Pokusím se vám vysvětlit alespoň některé z nich.

Změny v rybářském řádu pro rok 2019

Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

Chytání na feeder – úplné začátky

Coje je tedy ten feeder? Je to prut, který se používá na chytání metodou položená, tedy se závažím položeným na dně. Pruty na feeder jsou opatřeny tenkými, ohebnými signalizačními špičkami, podle kterých rybář pozná i jemné záběry. Pruty i celá tato metoda pochází z Anglie. U nás feeder tak zdomácněl, že si ho osvojily i starší rybářské ročníky, dříve chytající jen na krmítko a klasický kaprářský prut. Feeder je skvělý pro ty, co chtějí opravdu aktivně strávit čas u vody. Pro ty, co od prutu rádi odcházejí, nebo u chytání rádi podřimují, feeder rozhodně není!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím