Rybářský rozcestník

Ryba v chladničce vydrží maximálně dva dny

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Když si kupujete rybu, čerstvou poznáte podle toho, že je lesklá, její oči jsou čiré, ne zakalené, na omak je pevná. Rozhodně se vyhněte nákupu ryby na omak lepkavé nebo působící blátivě. Píše o tom Český rozhlas.

Čerstvé ryby vydrží v chladničce dva dny, pak už se začínají kazit

V našich podmínkách jsou pro zákazníky dostupnější a cenově přijatelnější sladkovodní ryby, za podmínek, kdy neutrpí jejich kvalita. Pokud chcete opravdu čerstvou rybu, je nejjednodušší si koupit chlazeného kapra nebo pstruha.

Ryby můžete pořídit i balené – jenže přes obal leccos není vidět. Proto musíte pozorně přečíst údaje, které jsou na obale uvedené. Kromě trvanlivosti je zajímavý údaj o zpracovateli a množství použité glazury. To je vodní nástřik, v kterém je ryba uchovávaná. Nově musí být na etiketě uvedeno, jestli byly ryby zpracované přímo na lodi nebo až na pevnině. Podle Jiřího Kužely, odborníka z prodejny masa, drůbeže a ryb, se dá obecně říci, že kvalitnější ryby jsou ty přímo zpracované na lodi.

K dostání jsou i uzené ryby. Mají upoutat zlatavou barvou a krásnou vůní po kouři. Starší uzenou rybu poznáte snadno – vypadá olezle a blátivě.

Orientačním vodítkem může být také cena. U dražších ryb je vyšší pravděpodobnost, že budou kvalitní. Cena chlazených ryb se pohybuje kolem tří set korun za kilo, kilo mražených filet pořídíte za 150 korun.

Nejčtenější články

Podoustev nebo ostroretka, jak se rozeznají?

I když v našich vodách žije proti moři jen málo ryb, přesto se především u nedospělých jedinců, i některé naše druhy, často pletou. Nezkušeného rybáře pak může zaskočit i větší chycený kus, který vidí poprvé. Mě se to kdysi stalo právě u podoustve říční. I v atlasech, při srovnání s fotografií mnou chyceného jedince, jsem měl problém určit, zda jde o podoustev nebo ostroretku stěhovavou.

Ze zasedání hospodářského odboru při Radě ČRS

HO odbor zasedal 26. 3. a jako hlavní bod programu měl: Vyhodnocení připomínek ÚS ČRS k návrhu změn prostřednictvím úpravy BPVRP/vyhlášky/zákona. Jak jsme vás dříve informovali, Rada ČRS projednala tento materiál s návrhem změn již na svém zasedání 7. 12. 2017. Poté byl materiál podstoupen jednotlivým ÚS k projednání a připomínkování tak, aby HO mohl tyto připomínky projednat na březnovém zasedání a připravit na dubnové jednání Rady vyhodnocení připomínek od jednotlivých ÚS a popřípadě navrhnout řešení v případě shody u všech ÚS.

Rybářům už došla trpělivost: Do boje s pytláky se pustí s novou zbraní

Nepořádek, zakázané táboření a především pytlačení. To vše vyústilo k tomu, že rybáři navázali užší spolupráci se státní policií. Nedávno pytláci dokonce vypustili rybník a ukradli tuny ryb. Pomůže situaci zklidnit tato spolupráce?

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím