Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Dnes byla rozvezena násada kaprů o celkové hmotnosti 11 950 kg a amurů o celkové hmotnosti 660 kg. Část násady byla dotace SÚS a část jako plnění ZP. Kapři měli průměrnou hmotnost 2 kg/ks a amuři 2,5 kg/ks….
Kvůli mimořádně chladnému počasí, které neumožňovalo začít s výlovy dříve, došlo na první letošní výlov až poslední březnový den. Na slovení čekal velmi dobře obhospodařovaný chovný rybník, takže i přes výskyt několika vyder, které jej pravidelně navštěvují, jsme slovili více …
Vážení kapraři,kaprařský trh se opět mění. Magazín Kapr byl vždy největším kaprařským časopisem na trhu. Nyní se v souvislosti se zánikem časopisu Kaprománie stává jediným. Předplatitelům časopisu Kaprománie, kteří o svůj časopis přišli, jsme se ale rozhodli udělat vstřícný krok. …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.