Rybářský rozcestník

Recenze: Prut MS Range Econ Feeder M 3,6m 80g

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Recenze: Prut MS Range Econ Feeder M 3,6m 80g

Štítky:

Prut Econ Feeder německé značky MS Range jsem si pořizoval primárně pro lov s method feederem na menší a střední revíry. Řada prutů Econ Feeder zahrnuje různé délky a gramáže a mimo jiné obsahuje i speciály určené přímo na method feeder. Tyto pruty mají vrhací zátěž do 65g.

Já mám ale radši hrubší pojetí method feederu, proto jsem si vybral klasický medium prut v délce 3,6 m s gramáží do 80 g. Pro moje účely to byla dobrá volba, ale nepředbíhejme …

Technické parametry

Délka 3,6 m
Transportní délka 1,25 m
 Počet dílů  3 + 2 špičky
 Materiál špiček  2x uhlík 2,8 mm
 Tvrdost špiček  1,5 a 2 oz
 Vrhací zátěž  do 80 g
 Počet oček  15
Materiál rukojeti  pěna + korková dýha
Akce prutu  B (poloparabolická)
Váha  243 g

 

Nejčtenější články

Rybářský zápisník FishNote

Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.