Rybářský rozcestník

Pstruh se špenátem

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Špenát jakožto listová zelenina obsahuje řadu důležitých látek pro naše zdraví. Pstruh má lahodné maso s poměrně malým množstvím tuku. V kombinaci se špenátem se tedy může jednat takřka o dietní jídlo. Kalorie tomuto pokrmu dodávám hlavně máslem a 20% smetanou. Kdo si hlídá linii, může použít méně tučnou smetanu. Se špenátem chutná pstruh výborně, tento recept patří mezi mé nejoblíbenější.

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2ks čerstvých pstruhů
  • 400g špenátových listů (ne protlak)
  • 200g másla
  • 1 balení špaget
  • 1 kelímek zakysané smetany de luxe (20%)
  • sůl

Postup:

Čerstvé pstruhy osolíme vně i uvnitř. V hrnci necháme v osolené vodě uvařit špagety podle návodu. Pstruhy s máslem položíme do pekáčku a pečeme v troubě asi 10 minut. Po této době pstruhy otočíme a nasypeme na ně špenátové listy smíchané se smetanou. Necháme zapékat dalších cca 10 minut. Mezitím už se nám uvaří špagety, které scedíme a naservírujeme na talíř. Na ně položíme pstruha a obložíme ho špenátem.

Ingredience
Pstruhy zasypeme špenátem se šlehačkou
Pstruh vytažený z pekáčku
Hotový pokrm

Příspěvek Pstruh se špenátem pochází z Vláčení.cz

Nejčtenější články

Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

Co vše lze nastražit na přívěs háčku

Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?