Rybářský rozcestník

Posledné štyri októbrové dni

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!
Posledné štyri októbrové dni

Štítky:

Posledné štyri októbrové dni som sa rozhodol stráviť na tunajšej zväzovej vode. Jedná sa o priehradu presahujúcu svojou rozlohou 200 hektárov, hĺbka sa tu pohybuje v rozmedzí 5 až 15 metrov. Vzhľadom k relatívne piaznivému počasiu som sa rozhodol chytať v plytšej časti priehrady, hĺbka sa tu pohybovala medzi 5,5 až 6 metrami. Po celé 4 dni fúkal dosť silný vietor a to do ksichtu, čo bolo vzhľadom k počtu záberov  len na prospech veci :-) Podarilo sa takmer 30 záberov, kde hneď prvý večer prišiel lysec o váhe 11,5 kg. Zvyšné dni už chodili vo veľkom počte prevažne kapre medzi 3 – 7kg. Všetky ryby boli ulovené na vopred nadipované boilies Absolut Plum 16mm. Napravo, naľavo ani živej duše, čo bolo v porovnaní k letu, kde človek nemal pomaly kde sadnúť príjemná zmena. Za mňa úplne vydarená výprava a ak počasie dá, určite ešte túto vodu tento rok navštívim.

Za CT Carp Only Adam Holomek

1
2
3
4

Príspevok Posledné štyri októbrové dni zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.