Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
>Uzel na vlasci je rybářův největší nepřítel a současně i přítel. Na jednu stranu se bez uzlů neobejdeme, protože je potřebujeme, a na druhou stranu si uvědomujeme, že některé uzly výrazně oslabují vlasec…
Jistě jste již zaznamenali spolupráci ČRS s Českým rozhlasem, která spočívá v zapojení rybářských témat v pořadu Hobby magazín. Nový díl je tentokrát určen především všem, kdo uvažují, že by rybařinu zařadili mezi své koníčky….
V tomto týdnu jsme rozvezli a vysadili do revírů Východočeského územního svazu druhou dodávku candáta rychleného (4-5 cm) v počtu 30 000 ks. MO Přibyslav 1 000 ks, MO Pardubice 10 000 ks, MO Jablonné nad Orlicí 2 000 ks, MO Svitavy 14 000 …
Sekce LRU položená SÚS pořádá ve dnech 15. – 18. 4. 2021 na revíru 411 112 RMV Veselá u Mnichova Hradiště závod „Veselský kapr“, který je určený pro 2-3 členná družstva a potrvá 72 hodin non-stop….
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.