Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!
Ministerstvo zemědělství a Policie ČR se dohodli na úpravě sazebníku za upytlačenou zvěř a ryby. Ceny se zvyšují poprvé za 11 let. Nové taxy za nelegálně ulovenou zvěř a ryby platí od data vydání sazebníků, tedy od 5. října 2021….
O víkendu měly proběhnout závody Božkovský duhák, ale počasí si opět s námi pohrálo. Hladina Božkova zamrzla a vidina, že by se situace změnila není, proto závody rušíme!
Lov úhořů na jaře patří k nejkrásnějším částem rybářské sezóny. Noci u vody jsou už teplotně mnohem příjemnější, takže posezení pod širým nebem plných hvězd se prostě nic nevyrovná. Navíc, při lovu úhořů se používá klasické rybářské vybavení bez přebytečné …
Každý z nás máme den na rybách, který se vryje do paměti a po zbytek roku nás hřeje u srdce. Chtěl bych se o jeden takový s vámi podělit. Byl začátek léta, sobota večer a kamarád Jirka Janiš píše, jestli vyrazíme v neděli na …
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.