Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Středočeský územní svaz připravil nové propagační předměty, kdy kromě tradičních kalendářů, jsou to omalovánky, vůně do auta, multifunkční skládací kleště, ulamovací nůž, ručník či osuška….
Slezská Harta je od loňského podzimu velké téma! Právě tady totiž došlo ke zpřísnění ochranného pásma, což v praxi znamená, že rybáři nemohou na Hartě pobývat přes noc, anebo rybařit 24 hodin. Teď ale severomoravští rybáři informovali o tom, že na …
Ve světě rybaření je hned několik dárků pro rybáře, se kterými nikdy neuděláte chybu. Jak takový dárek pro rybáře na Vánoce vypadá? Mrkněte na naše tipy!…
ČRS, z. s., MO Obříství oznamuje zákaz rybolovu na části revíru 411 047 Labe 15, dne 27.-29. 9. 2024, na levém břehu řeky v úseku mezi náplavkou v Obříství a Štěpánským mostem (cca 600 m.)…
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.