Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Nezapomeňte včas zaplatit členské příspěvky v místní organizaci ČRS, jejímž jste členem. Nezaplacením členského příspěvku do konce dubna příslušného roku podle § 3 odst. 7 a) Stanov ČRS zaniká členství v Českém rybářském svazu….
Od pondělí 12. 4. 2021 bude opět povolen lov ryb na rybářském revíru 04 231 003 Rybník Labuť. Na tomto revíru byl lov ryb zakázán od 6. 4. 2020 z důvodu nutnosti opravy bezpečnostního přelivu a s tím spojeným vypuštěním rybníka. …
Ačkoli jiné metody jsou často mnohem účinnější, tento způsob lovu má v sobě něco magického a nenapodobitelného. Nechci tvrdit, že je vrcholem muškařského sportu, ale pro mě zůstává prostě stále absolutní jedničkou… Téměř vždy nabízíme mušku konkrétní rybě, není to …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.