Rybářský rozcestník

Návnady

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Kapitola sama pro sebe jsou v rybaření návnady. Nejde jen o ty umělohmotné nebo z jiných materiálů vyráběné. Ryby se musí nalákat i na poživatiny. Mnoho rybářů si krmení vyrábí sami. A mnohdy jde o skutečnou alchymii. Do různých sušených směsí se přidávají voňavé esence s různými příchutěmi a třeba i slepičí vejce. Aby to líp drželo pohromadě. Taková vanilková směs krásně voní, horší je to ale s chutí. Nicméně kaprům to jede a to je důležité. Kukuřice, červy, žížaly, barevné křupky… to jsou jen další z mnoha druhů krmení využívaných v rybaření.

Pokud rybář nechce nebo nemůže využít vlastní zdroje a vyrábět si krmivo sám, může ho koupit ve specializované prodejně nebo e-shopu. Na trhu je jich velké množství, stačí si vybrat. Lze pořídit krmné směsi a dochutit je dle vlastních zkušeností nebo křupky a kukuřici a další. Koupit lze i červy a žížaly. Zkrátka, co si kdo zamane a k rybaření potřebuje.

Nejčtenější články

Ryba v české kuchyni – 7. díl

Během 18 století začínají některé rybníky mizet, majitelé je začali přeměňovat na louky, pastviny a pole. Příčinou byla především produkce sena, potom brambor a dalších plodin. Ve velkém se začínal chovat skot, seno bylo rovněž potřeba pro koně. Nezanedbatelná byla i produkce hnoje, která chovaná zvířata produkovala, používal se na hnojení polí. V roce 1791 na Českokrumlovsku vyšlo nařízení, že na každém panství se má vypustit několik rybníků a přeměnit v louky a  pole…

Vytuněná umělá kukuřice

Umělá kukuřice se dá použít samostatně nebo v kombinaci s jinými nástrahami. Především při chytání ryb vlasovou metodou, tedy s montáží s háčkem, pod který umisťujeme nástrahu, udělá kus práce. Nejen, že zůstane u háčku i přes úpornou snahu drobnějších rybek ji pozřít, ale také dokáže, v Pop Up variantě, přívěs pod háčkem přizvednout a tak nástrahy na vlasu zatraktivnit. Ne každý rybář ví, že umělé nástrahy jsou také skvělým nosičem pachové stopy…

Ryba v české kuchyni – 6. díl

Zhruba před 150 lety bylo možno ulovit na jediné české řece Labi ryby, které se v jiných řekách v Čechách nevyskytovaly. Bylo to dané tím, že Labe v helgolandském zálivu v Německu ústí do Severního moře. Mnoho mořských ryb se dostalo z moře do Labe a proto se zde náhodně lovily, viz minulý díl, lososi. Ale nejen oni! Jsou zaznamenány úlovky například labských jeseterů. Šlo o jesetera obecného – Acipenser sturio, dnes nazýván jeseter velký. Že šlo o mohutné ryby, dokládají kroniky a staré zápisy.