Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Celkem 110 000 ks plůdku mníka bylo v sobotu (10. 3.) nasazeno do několika revírů místních organizací. Násadu dodala Líheň Bransouze. Plůdek byl nasazený do revírů MO Žehuň – 40 000 ks, MO Zásmuky – 50 000 ks….
Jan Vojta: V posledních dnech jsem své kroky směřoval k upuštěné Orlické přehradě. Nevyrážím sám, ale se svým rybářským kolegou Jardou. Lákaly nás nejen přírodní scenerie, které zůstaly po dlouhou dobu ukryty pod vodní hladinou, tak i vidina pěkných okounů, …
Na četné dotazy členské základny Rada ČRS upřesnila navrhované změny Stanov tak, aby bylo jasné, k čemu se má členská základna vyjadřovat. Své podněty můžete zasílat do 29. 5. 2020….
Milí rybáři. Přehled revírů s lovem na dírkách vás celkem zaujal, proto v něm pokračujeme na další víkend. Tentokrát pro nadcházející sobotu a neděli 20. – 21. ledna. Umožňuje nám to i počasí, které přineslo další chladný vzduch do našich …
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.