Rybářský rozcestník

Nápady, montáže a taktika

10.6.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

3Začalo sa to vo štvrtok po práci keď som všetko pripravil na trojdňovú rybačku, udice, montáže, krmivo, niečo pod zub a rýchlo k vode. Počasie bolo teplé premenlivé tak som si v duchu povedal hádam ryba pôjde.Pekne som zakrmil na háčik som našil krilla s red one-kou, a druhú udicu som okorenil krilla s plum dropsom. Piatok nad ránom som mal krásnu divokú jazdu , ryba ťahala cez prekážky a končila v trávach bohužiaľ som o ňu prišiel.Podcenil som veľkosť háčika. Na to 20 minút ďalší záber- rybu som zdolal niečo do 5 kilo. Krátko po druhej- pip, pip, dobehol som k palici a nič špička ohnutá na doraz, zrazu pííííp, Je tam ! Skáčem do člna idem za rybou, ryba v koreni -silné nadávky- desať minút štrikujem- silón škrípe je to naprd, no už vidím odpalovku super, ryba sa ľakla berie mi cirka 20 metrov silónu no fasa! Ďalších desať minút štrikujem, stále bez výsledku znova odpalovka, už som na pevno ach jaaaj , nič zobral som kotvu púšťam ju do 2 metrovej hĺbky, 2pomaly priťahujem ,bubliny sa púšťajú a pačč. Ruplo niečo, je preč! Rukou vyťahujem hardskinku, šponuje sa to ,ryba je tam super! S rybou mám priamy kontakt super je v koryte.Drží sa na dne nič nedáva zadarmo, modlím sa aby materiál vydržal, zbadal som obrovské telo, pomaly ho priťahujem spraví výpad, nervy stúpajú, adrenalín jak hovado, po troch výpadoch kapra podoberám yes comon! Je tam! Krásny 16 kg mliečak. Produkty ktoré testujem ukázali svoju silu. Na druhý deň krátko po 5 tej ráno ďalšia ryba cez 7 kg, sú pri chuti.V nedeľu ráno razantná jazda na priateľkinej palici podarilo sa jej vytiahnuť z rizikovej zóny už len ku brehu a máme ho lenže pri brehu odtrhnuté silóny v koreňoch iných 6rybárov nám kazili radosť sa odfotiť s krásnou rybou kapor mohol mať okolo 8-9 kg, bohužiaľ sa vyhákol. Tesne pred koncom výpravy ďalšia jazda a priateľka zdoláva 6,50 kg športovca ktorý jej nič nedával zadarmo, potrápil ju ako sa patrí silno som jej zagratuloval. Z tejto výpravy som bral veľa ponaučenia, nie je jedno čo je naviazané a ako je naviazané, ako krmiť málo /veľa kde chytať, či pri koreňoch alebo mimo a hlavne čo pichnúť pod háčik ,tento rok som sa rozhodol chytať na skoro všetky top značky Jet fisch-dielňa/ moja dielňa, Mikbaits, Kimot, Nikl, Star baits, rád kombinujem aj nemožné, funguje to a dajú sa prekabátiť aj väčšie kusy.Takže za tri dni dokopy 6 záberov z toho štyri premenené.Nabudúce opäť pri vode priatelia.

 

4
9
3
1
8
7
6
5
10
2
11

Príspevok Nápady, montáže a taktika zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Rybářský zápisník FishNote

Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.