Rybářský rozcestník

Najaars Successen

17.10.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Najaars successen,

Langzaam aan begint toch het najaar, na een lange heerlijke nazomer is het nu fris aan het worden. De avonden vallen vroeg en voordat je het door hebt is het straks rond 18.00 uur al donker. Later in het najaar  verlopen de nachten vaak stil nat en klam.
sander-de-kamper
De vroege ochtend gaat vaak  gepaard met lichte vorst…

Veel vissers hangen de hengels weg en stoppen ermee voor dit seizoen.
Toch zijn dit de maanden om er nog eens goed op uit te gaan en door te bikkelen. Wetende dat onze vriend karper vooral nu volop „los“ kan gaan op ons aangeboden aas.
Vissen die je in de zomer gevangen heeft kunnen nu zomaar een flink aantal ponden zwaarder zijn!
Waar ik altijd goed oplet is de watertemperatuur. Dit in combinatie met het voeren is heel belangrijk. Een licht verteerbare boilie volstaat prima deze maanden. Let er ook op dat je niet zomaar klakkeloos kilo’s aas voert.
sander-de-kamper2
Houd de watertemperatuur goed in de gaten en pas je voer hoeveelheid hier op aan!

Als de watertemperatuur onder de 8 graden is geworden volstaat het vaak om regelmatig een paar handjes voer verspreid in het gebied dat je bevist te voeren. Constant dus daar draait het om, en dan niet teveel maar een klein beetje voeren en dan het liefst elke dag! Je zal merken dat de voertijden vaak ook de vangtijden zijn.
Weet je dit vol te houden tot in November dan kan er nog weleens een mooie dikke verassing langs komen.
sander-de-kamper3
Vaak hebben de vissen al hun dikke jas aan getrokken;-)

Zorg ook goed voor jezelf, een lekkere warme slaapzak in combinatie met warme kleding. En wat te denken van een warme kruik!?
Neem eens een lekkere soep mee die je ter plekke kan opwarmen! Zolang je eigen „motor“ Voorzien word blijf je lekker warm!
sander-de-kamper1
Najaarsvissen is dé mooiste tijd van het jaar, de natuur laat echt schitterende kleuren zien.

Kijk om je heen en geniet!

Sander de Kamper.

 

The post Najaars Successen appeared first on Carp Crossing | WEBSITE.

Nejčtenější články

Bivakování u vody aneb problémy kolem pobytu u vody a to nejen v nočních hodinách

Bohužel stanovat si nemůžeme, kde se nám zachce. I když dnes legislativou není obecně zakázané bivakovat na státních pozemcích, přesto si nemůžeme všude rozložit stan a přenocovat. Buď to místně zakazují obecní nebo městské vyhlášky, nebo i některé zákony na ochranu přírody. Pak také musíme ctít soukromé pozemky, kde jen vlastník pozemku nám může povolit tento užívat, například také k přenocování. A co my rybáři? Máme nějakou výjimku nebo legislativa na nás nemyslí? Obecně má rybář právo se skrýt před deštěm a větrem, ovšem bližší specifikace v zákonech není, myslím tím upřesnění, kde je hranice mezi přístřeškem proti dešti a stanem, který již mnohým vadí…

Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná především v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

Chleba či rohlík nastražený pomocí gumičky a roztahovače kroužků

Nastražit pomocí gumiček a roztahovače kroužků lze jak peletky, tak po mírné úpravě i bolies koule. Ale co tak zkusit nastražit chlebovou kůrku či jiné pečivo? Jde to!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím