Rybářský rozcestník

MK 12/2016

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
MK 12/2016

Štítky:

Vážení čtenáři,

minulý úvodník jsem věnoval novému českému rekordu kapra ze svazové vody a nyní plynule navážu. Text jsem končil nadějí, že se na stránkách časopisu setkáme s nějakými dalšími informacemi, případně celým článkem. S velkou pravděpodobností se tomu tak nestane, jelikož nastoupila tradiční závist, pomluvy, pochybnosti. Lovec údajně kapra zapřáhnul na místě, které si krmil někdo jiný. Také se Vám to zdá směšné? Těžko říct, kdo je vlastně v právu a ani po tom nehodlám pátrat. Na každý pád z náznaků tradiční české negace, pramenilo znechucení, takže místo z radosti nad fantastickým úlovku a zážitku s ním spojeným, zůstanou jen prázdné listy.

S příchodem chladných měsíců bych rád apeloval na jednu důležitou věc. Spousta rybářů si během studených dní ráda přitopí, a to buď více či méně bezpečnými outdoorovými vytápědly nebo v horším případě propanbutanovým vařičem nebo nám všem známým „sluníčkem“. Obzvláště druhá varianta je smrtelně nebezpečná. Na konci října došlo k další tragédii, konkrétně na slovenské přehradní nádrži Králová. Otec se synem si zatopili pomocí propanbutanového vařiče a ráno je jejich příbuzná našla oba mrtvé – otrava oxidem uhelnatým. Šílené a naprosto zbytečné neštěstí. Sám jsem takto zkoušel vytápět bivak s kolegou a věřte mi, že pocit ospalosti a motání hlavy se dostaví velice rychle. Pokud tedy rádi vyrazíte v zimě k vodě, zapomeňte na jakákoliv topení. Je lepší se pořádně obléct a pořídit si pořádný spacák. Klasická gumová termolahev také není k zahození. Předejdete tak zbytečné tragédii.

Teď ale na trochu veselejší notu. Blíží se konec roku a s ním vánoční svátky, takže mi dovolte Vám popřát jejich co nejhezčí prožití a vše dobré do nového roku 2017! I když není přelom roku tím pravým rybářským obdobím a nádobíčko spousty z Vás je již uklizené, má i zimní čas své kouzlo. Může to být čas zahraničních výprav, setkávání, plánování nebo sbírání inspirace. Doufám, že právě magazín Kapr Vám nějakou inspiraci každý měsíc nabídne a když už jsem zmínil setkávání, osobně se můžeme sejít na rybářských výstavách, jimž bude začátek roku 2017 opět patřit.

Články MK 12/2016 naposled přidané MAGAZÍN KAPR.

Nejčtenější články

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.