Rybářský rozcestník

Lososová polévka

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Rybí polévku si nemusíte připravit jen na Vánoce. Já ji dělávám i během roku. Nejvíc nám chutná z lososa, jehož maso je jemné a filety nemají žádné kosti. Stačí jen kousek lososa pokrájený na kousky, zelenina, trocha smetany a krémová pochoutka je na světě.

Ingredience:

  • 200g kousků lososa
  • 100g másla
  • 150ml smetany
  • 1 pórek
  • 1 větší mrkev
  • jemně nakrájená petržel
  • 2 brambory
  • sůl
  • 100g hl. mouky (pokud chceme mít polévku zahuštěnou)

Postup:

Lososa pokrájíme na malé kousky, které posolíme. V hrnci na másle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme k němu kousky lososa a orestujeme. Zalijeme vodou a přisypeme pokrájené brambory a nastrouhanou mrkev. Po 10 minutách přilijeme smetanu a přidáme jemně nakrájenou petrželku. Celkem vaříme asi 15 – 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Můžeme zahustit trochou hladké mouky, ale nemusíme.

Polévka je sytá a zdravá.

Ingredience
Na másle zpěníme pórek
K pórku přidáme kousky lososa
Do polévky přisypeme kostičky brambor
Přidáme nastrouhanou mrkev
Hotová polévka s kousky lososa

Příspěvek Lososová polévka pochází z Vláčení.cz

Nejčtenější články

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

Obal na pruty z džínů (riflí)

Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…