Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Miničlánek o mé letní výpravě za jelci tloušti s hmyzími woblerky. Horké léto je jako stvořené pro lov velkých jelců tloušťů. Na rozdíl od mnoha jiných dravých ryb tloušť snáší letní vedra dobře a naše nástrahy bere velmi ochotně …
Dnes bylo v rámci společného projektu SÚS a Středočeského kraje vysazeno do dalších pstruhových revírů celkem 2 000 ks pstruhů obecných o průměrné velikosti 20 cm….
Štika nejefektivnější sladkovodní dravec. V tlamě ukrývá na 700 zubů ostrých jako břitva. Štiku můžeme najít téměř všude, ve pstruhových potocích, řekách, v rybnících i údolních nádržích a také v brakických vodách mořských zálivů. text: Marek Straka Ideálním prostředím pro štiku…
Prvá jarná vychádzka v podaní Silva. Už teraz je jasné, že tento mladý rybár dosahuje krásne výsledky pri vode a kaprarinu má naozaj v srdci. Silvo GO! Příspěvek Spring carpfishing pochází z book Fishing
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.