Rybářský rozcestník

Krajská liga rybolovné techniky v Sedlčanech

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Krajská liga rybolovné techniky v Sedlčanech

Štítky:

Poslední závod v rybolovné technice pod širým nebem proběhl v sobotu 28. 10. v Sedlčanech. Do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se závod bude konat venku nebo v hale, kterou pořadatel vzhledem ke špatné předpovědi počasí zajistil jako plán B. Na závody přijelo 26 závodníků ze Sedlčan, Hořovic a Mladé Boleslavi. Samotný závod probíhal za velkého chladu, což bylo znát na výsledcích, ale i přes tento hendikep si ho děti užily a za vydatné pomoci vedoucích kroužků se různými hrami zahřály a věřím, že to všichni ve zdraví přežijí …Uložit

Nejčtenější články

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.