Rybářský rozcestník

KKS 10/2015

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

v minulém úvodníku jsem si trochu postěžoval na pravidla vládnoucí na našich svazových vodách, ale abych nebyl jen negativní, na podkladové fotografii je k nahlédnutí neskutečný šupináč, kterého se mi povedlo chytit z kraje září. Vše podle předepsaných pravidel. Jak je vidět, pokud Vám přeje trochu štěstí (v mém případě, to byl spíše vagón štěstí), lze překonat i úskalí našeho rybářského řádu. Rovných 17kg šupinaté nádhery je toho důkazem.

To však nebyl jediný důvod k radosti na kaprařském poli. Koho by před pár lety napadlo, že se legendární závod World Carp Classic, může objevit v České republice. Troufám si tvrdit, že člověk, který tomu opravdu věřil, byl asi jen jeden a tím je Jakub Vágner. Právě on se pustil do práce, která rozhodně nebyla jednoduchá, ale na jejímž konci je triumf v podobě WCC 2016 na Novomlýnských nádržích. Věřte, že jednání na ministerstvu zemědělství a moravském, rybářském svazu byla dlouhá a vysilující. Vyplatilo se a mi tak budeme příští rok, opravdovým středobodem kaprařiny.

Moc se těším i na atmosféru kolem závodu. Velká většina z Vás zná krásy jihomoravského kraje a oblast pod Pálavskými vrchy je všechny podtrhuje. Milí lidé, dobré víno, pěkné počasí… to jsou jen drobné střípky mozaiky, která může dát dohromady úžasnou událost. Výběr místa z WCC, dělá právě to čím je. Vybavuje se mi např. příjezd do Bolseny, kde se mistrovství uskutečnilo hnedle 3x. Na člověka dýchla okamžitě neuvěřitelně pohodová atmosféra. Pálava má k tomuto pocitu velice blízko, možná jej i předčí, protože je to zkrátka doma.

Užívejte si říjen a kaprařské žně, které k tomuto měsíci patří. Mějme na paměti, že zima za nedlouho zaklepe na dveře.

Radek Holub

Články KKS 10/2015 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.