Rybářský rozcestník

KKS 08/2016

3.8.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

měsíc srpen s sebou nese nejen horké teploty a pozvolna se zklidňující přírodu, ale také atmosféru právě probíhajících žní, nočních lovů nebo jiných zážitků, které máme spojeny s obdobím prázdnin. Někdo letní rybaření miluje, jinému nic neříká (co si budeme povídat, aktivita ryb, může být různá) a někomu nic jiného nezbývá – je třeba využít volného času. Daleko více než kapři, se loví především sumci, dravci obecně, ale třeba také amuři, kteří často svou přítomnost na lovišti absolutně nemaskují. Líně se povalují v teplé, vrchní vrstvě vody a dávají na odiv své masivní proporce. V tu chvíli se projeví důvtip lovce, jestli objeví trasy, na nichž se „východní bojovníci“ krmí a jimž cestují na prosluněná zákoutí, kde naopak často pohrdnou leckterou laskominou. Zkrátka, kdo chce, lovecká vášeň jde vybít v každém období.

Se srpnem se také přiblížilo září a s ním i největší kaprařské závody, které se na našem území kdy uskutečnily – World Carp Classic 2016. To se bude konat 10. – 17. září na Novomlýnské nádrži a vy jste na něj samozřejmě zváni. Může to být docela zajímavá podívaná, nejen zahájení, koncert a další podružnosti, ale i samotné počínání startujících týmů, přímo ve vlnách nádrže D5. Co jsem tak měl možnost vypozorovat, čeští kapraři na akci nahlížejí s různými názory – jedni ji vítají, druzí zavrhují, někdo klání absolutně nevnímá. Olej do pomyslného ohně přilily nedávné aféry, které řádně zahýbaly českou kaprařinou a není se co divit. Jak akce dopadne a jaký bude mít dopad, ukáže až čas, ale na každý pád, jsem velice zvědavý, jak si s Pálavou poradí zahraniční závodníci a především naši čeští reprezentanti. Jistě o mnohém může rozhodnout los, ale něco mi říká, že „domácí“ své zkušenosti zúročí a my bychom mohli na stupních vítězů uvidět českou vlajku.

Pakliže právě čekáte u nahozených prutů na záběr a čas Vám třeba zkrátí magazín KKS, přeji Vám na jeho stranách příjemnou zábavu!

Radek Holub

Články KKS 08/2016 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…