Rybářský rozcestník

KKS 06/2016

3.6.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

i když již všude kolem vládne teplé, červnové počasí nedá mi nevzpomenout na konec dubna, kdy proběhl první kemp ve spolupráci s partnerským časopisem Kajman. Myslím, že akce splnila přesně svůj účel, dobře se pobavit, zachytat ryby a třeba pohovořit o časopisech, rybaření a dalších tématech, která se nabízela. Zúčastnili s „velcí i malý“, ale na všech mě nepřestával udivovat jejich zápal pro chytání ryb. Bylo skvělé sledovat jak se rybářská píle ne a ne vytratit navzdory počasí, které bylo ryze dubnové. Zažili jsme opravdu všechny druhy povětrnostních podmínek – chvilku pálilo slunce, poté zapršelo, jindy se zase rozfoukal vítr, a aby nám to zřejmě nebylo líto, tak svatý Petr na závěr poslal i sněžení a teploty kolem nuly. Na aktivitu ryb to samozřejmě mělo vliv, ale chytalo se stále, takže o spokojené výrazy nebyla nouze. Rádi bychom v akci pokračovali, a třeba se příště setkáme i s Vámi.

Ve chvíli, kdy píši tento úvodník, cloumá českou kaprařskou scénou kauza Katlova a převážení kaprů. Ke kauze se vyjádřím v plném rozsahu v příštím čísle, neboť nyní již není dostatek prostoru na případná vyjádření dotčených stran, ale alespoň pár řádků. Magazín Kapr & Kapří svět se mými slovy kategoricky distancuje od jakéhokoliv převážení ryb ze svazových do privátních revírů a to se týká i Katlova, jenž patří Jakubu Vágnerovi, kterýžto je také spoluvlastníkem magazínu KKS. Samotné převážení ryb je naprosto proti základní myšlence magazínu, neschvaluji jej, nesouhlasím s ním a ve světle těchto věcí, bych také rád, aby se k věci postavila i celá redakce KKS. Co vše to konkrétně bude znamenat, osvětlím v příštím vydání.

Na celé kauze mi však vadí jedna věc – případ Katlova totiž není zdaleka žádnou mimořádnou událostí, naopak. Kapři ze svazových do soukromých vod putovali v minulosti, putují nyní, a pokud s tím rybářská veřejnost něco neudělá, budou putovat i nadále. Bohužel kde je poptávka, je i nabídka a naopak. Co hůř, v případech převozu kaprů mnohdy figurují nebo figurovali i zvučná jména, české kaprařiny. Případ Kalova se tedy může stát určitým exemplárním případem, je ovšem třeba stejně nekompromisně posuzovat i další revíry a chování některých „rádobyrybářů“.

Články KKS 06/2016 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.