Rybářský rozcestník

KKS 05/2016

29.4.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

v rozjeté sezóně musím přiznat, že více než kdy dřív se pro mne rybařina stala koníčkem, kde v první řadě vnímám tu spoustu malých detailů. Nejen dejme tomu ranní rozbřesk, celkově pobyt v přírodě, to, že člověk může vypnout a nemyslet na nic jiného než to, že předním utíká proud řeky, nebo se slunce odráží od hladiny, která je jako olej. To jsou taková klasická klišé. Ale pokud se člověk pořádně rozhlédne, začne si všímat kolik rostlin a živočichů se kolem něho pohybuje, to je něco neuvěřitelného. Na každém kroku je vidět, že životní prostředí v České republice, je na tom i přes přetrvávající problémy daleko lépe než v uplynulých dekádách. S detaily samozřejmě souvisí i naše úlovky. Těch si nyní všímám opravdu pečlivě a vše se snažím zdokumentovat pomocí fotoaparátu. Ať je ryba malá nebo velká, prakticky pokaždé naleznete něco, co může být mimořádně zajímavé – ploutev, shluk šupin, genetické zvláštnosti, nebo barvy. Samozřejmě, čím je ryba větší, tím jsou detaily zajímavější a nabývají na síle. Navíc v kombinaci s dobrým světlem, mohou vznikat opravdu skvělé fotografie.

Přejděme však k našemu magazínu. Toho se počínaje květnovým číslem, týká jedna důležitá změna. Počet stran byl z ekonomických důvodů stažen ze 100 na 84 stran. Uvědomuji si, že tento krok je velice nepříjemný, ovšem je třeba si narovinu říci, že doba tištěným médiím zrovna dvakrát nepřeje a výroba tiskovin je čím dál tím nákladnější. Rozhodně jsme nechtěli jít cestou zdražení magazínu, nebo ubrat na kvalitních materiálech, to opravdu není východisko. Je třeba podotknout, že i přes úbytek stran, se nic nemění na obsahu – počet článků a rubrik zůstává tedy stejný! V posledních měsících chodí do redakce čím dál více pozitivních ohlasů – jak na samotné články, grafickou úpravu, nebo počet informací, které se v každém vydání objeví. Velice si této odezvy vážím a doufám, že i tento nepopulární, ale neodkladný krok na kladných názorech nic nezmění. Udělám vše proto, aby se KKS stále drželo na prvním místě mezi kaprařskými médii.

Články KKS 05/2016 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.