Rybářský rozcestník

KKS 03/2016

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

uplynulý měsíc se nesl jako každý rok ve znamení veletrhů. Jak pražský For Fishing, tak trenčínská Fishing Show – Carp & Spinning, potvrdili svoji vzrůstající tendenci a kvalitu. Co měli ještě společné, je obrovské množství lidí, které korzovalo po všechny dny po kobercích mezi expozicemi. Děkujeme všem, kteří navštívili také náš výstavní koutek. Rozhodně Vás nebylo málo a bylo o čem povídat. V drtivé většině se jednalo o pozitivní ohlasy a případné připomínky určitě nenechám plynout. Je dobře, že řada z Vás má velkou chuť do psaní či focení a magazín tím nabírá na síle.

Přeci jenom mé myšlenky v tom výstavním shonu, zaujala jedna věc z úplně jiné sféry. Dostalo se k nám několik dopisů z českých věznic. Ano i zde dělá náš magazín radost. Je to zvláštní pocit se na chvilku vcítit do role lidí, kterým byla svoboda na delší, či kratší čas odepřena. To jestli jsou dotyční za mřížemi vlastním přičiněním, nebo shodou okolností mi nepřísluší soudit, jen mě zaujal fakt, že i v těchto místech mohou stránky magazínu KKS znamenat vytržení z denní rutiny nebo přímo spojení s okolním světem.

Nicméně v době kdy čtete tyto řádky, začíná pro většinu z nás to, na co jsme čekali celou zimu – pomalu přichází jaro. Dny kdy se ještě mrazivá noc a ráno láme do již relativně teplého dne, mají velké kouzlo. Stále to kolem vypadá, jakoby vládla zima, ale je to určitě příjemnější, ve vzduchu je cítit určité napětí – pupeny na stromech jsou napnuté k prasknutí, čerstvá tráva se připravuje v opadaném podrostu – příroda čeká na povel, který dá sílící slunce a s ním prodlužující se dny. Kromě kaprů je velice příjemné vyrazit k vodě i jen tak nalehko, se splávkem nebo lehkou položenou. Líní, karasy, velcí perlíni nebo okouni, to jsou všechno ryby, které nám v tomto období mohu vykouzlit nejeden úsměv na rtech. Stačí hnojáček nebo pár červíků. Samozřejmě kapři jsou na prvním místě, po ikdyž ne příliš vydatné zimě budou chtít přibrat nějaké to kilo na všem, co bude pod vodou k snědku a natrefí-li na naše krmné místo, určitě jej nenechají bez povšimnutí. Co nám může hrát ještě do karet je jarní zvednutá voda, která často zaplavuje louky, naplňuje jindy mělká slepá ramena, či zátoky. To vše jsou místa, kde se mohou potulovat trofejní ryby.

Máme pro Vás v tomto měsíci opět připraveno spoustu zajímavého čtení, a pokud Vám tyto stránky pomůžou zkrátit čekání na záběr, nebo případně dodají nějakou inspiraci – jedině dobře!

Články KKS 03/2016 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.