Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Decathlon Plzeň ve spolupráci s ČRS, z. s., místní organizací Nepomuk Vás všechny srdečně zvou na dětské rybářské závody v rybolovné technice, dne 18.června 2017 na parkovišti před obchodním domem Decathlon
Rožmitálští rybáři jsou i nadále úspěšní v získávání dotací z Evropských fondů. Tentokrát se naší místní organizaci podařilo získat dotaci na dvě krmící sila, která plně využijeme pro zjednodušení krmení ryb….
První candát 70cm moooc potěšil…. Zde můžete i vy vložit váš úlovek Další příspěvky čtenářů naleznete v kategorii Vaše úlovky Čtěte také: Na Lipně opět mizí dravci: ČRS znovu chystá přísnější pravidla Kde hledat ryby na přehradách? Odborná přednáška (VIDEO) …
Yuri Grisendi proslul jako lovec velkých sumců, jejichž fotografiemi zásobuje mediální a sociální prostor ve velkém. Jeho kroky nyní vedou do Východní Evropy, kam si zajel pro jednu typickou a velmi zajímavou rybu. Tou rybou je vyza velká, ryba vyskytující …
Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.