Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Ve čtvrtek 18. října odpoledne jsem jel na letošní podzimní výpravu na Hejlov. Po příjezdu mi správce, Peťa Pešava, řekl, že od úterý ryby nespolupracují. Nevadí. Hejlov a zdejší příroda je moje srdcová záležitost a každý čas zde strávený je …
Nedá sa to nazvať inak ako masaker. Turbíny malej vodnej elektrárne v Želiezovciach rozsekali tisíce rýb. Ich mŕtve telá doslova pokryli hladinu Hrona. Upozorňujeme, že niektoré zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy …
S blížícím se koncem roku je třeba odevzdat povolenku k lovu ryb se řádně vyplněným Sumářem úlovků a docházek (oddíl II. povolenky k lovu). Povolenku je nutné odevzdat do 15 dnů po skončení její platnosti. Nesplněním termínu odevzdání povolenky nebo odevzdáním povolenky bez řádné…
Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.
Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.
Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.