Rybářský rozcestník

Candát východní

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: rybarskyrozcestnik@seznam.cz, rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

Sander volgensis (Gmelin, 1788)

Popis: stavbou těla je podobný candátu obecnému, tělo má však kratší a vyšší. V ozubených čelistech chybějí Velké „psí zuby. Zadní okraj horní čelisti nepřesahuje za oko. Šupiny pokrývají i žaberní víčka skřelí. V první hřbetní ploutvi je 12—14 tvrdých paprsků, v druhé 1—2 tvrdé a 20—22 měkkých, v řitní ploutvi jsou 2 tvrdé a 9—10 měkkých paprsků…

Nejčtenější články

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

Sendvič, jako taková nástraha poslední záchrany, do jarní ledové vody

Každý rybář, který zkouší lovit v jarní ledové vodě, ví, že občas je opravdu těžké letargické ryby přimět k záběru. Ovšem existuje několik osvědčených nástrah, které často zajistí úspěšný lov i přes případnou aktuální neochotu ryb spolupracovat při prvních jarních vycházkách k vodě.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím