Rybářský rozcestník

Bušoun Carp Cup

14.9.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

V tropických červnových dnech hostil štěrkáč Zaječí první ročník Bušoun Carp Cupu.

20160623_135522
20160623_135534
dscn2085
dscn2086

V teplotách přesahujících 30°C se do boje pustilo 22 týmů a bylo na co koukat. Od začátku závodu za to vzali CT Turnov, kterým hrál do karet perfektní los a bezesporu bohaté závodní zkušenosti. Na paty jim šlapali Kája a Toník z CT Cripell, Vlado a syn z CT Kimot, mladý a ambiciózní tým Stormcarp nebo také Radek a Ríša z Canniball Fish. Váhový limit byl stanoven na 6kg a řada závodníků se jen stěží dostávala přes tuto hranici bodovaného kapra a amura. Zejména metoda Zig-Rig byla pro menší ryby jako stvořená.

img_0907
img_0915
img_1140
img_1141
img_1142
img_1143
img_1144
img_1145

Zpestřením celého závodu bylo chycení několika kusů Vyzy velké přesahující délku 150 cm. Tým CT Nuda ji ulovil dvakrát po sobě a vzhledem k tomu že tato ryba nebyla bodovaná, větší radost by jim udělal dobře stavěný kapr nebo amur. Mezi nejtěžší ryby závodu patřily 2 kapři 16+ kg týmu Canniball Fish. Druhou nejtěžší rybu závodu o váze 17,4 kg ulovil tým CT Cripell a o nejtěžší rybu závodu se postaral tým CT Crafty Catcher. Kluci zdolali kapra o váze 20,7 kg a v této kategorii nenašli přemožitele. O dramatický závěr se postaral tým Dragon Baits CZ, kterým se v sobotu začalo dařit, makali a celkově to stačilo na krásné 5. místo. Největším překvapením byl dobře namazaný stroj týmu CT Kimot. Nejen že chytali krásné bodované amury, ale během posledních 12 hodin zvládli stáhnout ztrátu na CT Turnov a sesadit je z doposud suverénního vedení.

Doufáme, že se všem zúčastněným závod líbil a tímto chceme pozvat na druhý Bušoun Carp Cup konaný na štěrkáči v Zaječí 22. – 25. 9. 2016 případně pozvat na rozloučení se sezónou na vodní nádrži Dešná, kde se uskuteční podzimní závod v termínu 3. – 6. 11. 2016.

20160625_182045
20160626_063413
dscn2031a
dscn2043
dscn2048
dscn2052
dscn2083
dscn2133
img_1008
img_1029
img_1033
img_1052
img_1078

 

Příspěvek Bušoun Carp Cup pochází z book Fishing

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.