Rybářský rozcestník

Podzimní rybářské závody dětí na Vojtově rybníku – O pohár Vojtova rybníka – závod dětí

Dvouzávodový pohár v lovu kaprů na jeden prut konaný dne 01.10.2023 Podzimní rybářské závody dětí na Vojtově rybníku…

podzimni-rybarske-zavody-na-Vojtove-rybniku-rybnik

Adresa: Vír 272
Odpovědná osoba: David Lahodný
Telefon: +420 605 578 043
E-mail: [email protected]
Webové stránky: http://bit.ly/jarnirybarskezavodydeti

MÍSTO KONÁNÍ
▪️Vojtův rybník
▪️Vír 272, Kraj Vysočina
▪️GPS souřadnice: 49°33’09.87“N, 16°19’55.76“E

CHARAKTERISTIKA
▪️Nově rekonstruovaný a odbahněný rybník.
▪️Rozloha: 1,2 ha
▪️Hloubka v podélném profilu: 1,10 m až 2,60 m.
▪️Rybí obsádka: kapr obecný, lín obecný, amur bílý, pstruh duhový, siven americký.

REGISTRACE
Lze provést na:
e-mail: [email protected]
telefon: +420 605 578 043
messenger: @rybarenivir
Účast je umožněna pouze předem registrovaným závodníkům.
Omezená kapacita 60 závodnických míst

STARTOVNÉ
Cena: 100 Kč (v ceně startovného je svačina)
Možnosti platby:
bezhotovostně (po registraci obdrží závodník platební údaje)
v hotovosti (v den závodu při prezenci)

Ostatní:
CENY
1. místo – ocenění + dárkový poukaz 1000 Kč + věcné ceny
2. místo – ocenění + dárkový poukaz 800 Kč + věcné ceny
3. místo – ocenění + dárkový poukaz 500 Kč + věcné ceny
Věcná odměna připravena pro všechny zúčastněné děti.

HARMONOGRAM
07:00–07:45 PREZENCE a LOSOVÁNÍ MÍST
08:00–09:30 1. KOLO
09:30–10:30 PŘESTÁVKA
10:30–12:00 2. KOLO
12:45 VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

O pohár Vojtova rybníka – závod dětí
21.05.2023 Jarní rybářské závody dětí na Vojtově rybníku✔️
01.10.2023 Podzimní rybářské závody dětí na Vojtově rybníku

Vyhlášení celkového vítěze (po konci podzimního závodu) na základě součtu bodů z obou závodů.

1. místo – pohár + věcná cena
2. místo – pohár + věcná cena
3. místo – pohár + věcná cena

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?