Rybářský rozcestník

OTEVŘENÝ DOPIS ZÁSTUPCŮM ČRS A MRS Připomínky k připravované změně Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. v oblasti doby lovu

Vážení kolegové, jsem letitým členem Českého rybářského svazu a jsem velmi znepokojen současným děním – přípravou nové Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. týkající se doby lovu, kterou navrhl a prosazuje jednotlivec, byť je to jeho legitimní právo v souladu s ústavou ČR. Obávám se, že může vést v konečném důsledku k oslabení svazu a jakožto jeho člen Vás vyzývám, aby jste udělali veškeré dostupné kroky, které tomu mohou zabránit. Český a Moravský rybářský svaz je totiž dle mého názoru to nejlepší, i přes dílčí neduhy, co mohou rybáři mít.

Připomínky ke změně Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb.: Mé připomínky jsou z mého pohledu coby běžného rybáře, člena RS a člověka s určitými znalostmi o životě ryb. Týkají se návrhu Jakuba Vágnera, který je údajně naprosto nepochopitelně na MZE jako jediný projednáván ve zrychleném řízení!!! a navrhuje plošně celoroční rybolov od 04:00 do 24:00 s možností úpravy uživatelem revíru. Návrh dle mého názoru nezohledňuje mnoho souvislostí …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

Způsoby uzení ryb

Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

Další informace Rozumím