Rybářský rozcestník

OTEVŘENÝ DOPIS ZÁSTUPCŮM ČRS A MRS Připomínky k připravované změně Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. v oblasti doby lovu

Vážení kolegové, jsem letitým členem Českého rybářského svazu a jsem velmi znepokojen současným děním – přípravou nové Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. týkající se doby lovu, kterou navrhl a prosazuje jednotlivec, byť je to jeho legitimní právo v souladu s ústavou ČR. Obávám se, že může vést v konečném důsledku k oslabení svazu a jakožto jeho člen Vás vyzývám, aby jste udělali veškeré dostupné kroky, které tomu mohou zabránit. Český a Moravský rybářský svaz je totiž dle mého názoru to nejlepší, i přes dílčí neduhy, co mohou rybáři mít.

Připomínky ke změně Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb.: Mé připomínky jsou z mého pohledu coby běžného rybáře, člena RS a člověka s určitými znalostmi o životě ryb. Týkají se návrhu Jakuba Vágnera, který je údajně naprosto nepochopitelně na MZE jako jediný projednáván ve zrychleném řízení!!! a navrhuje plošně celoroční rybolov od 04:00 do 24:00 s možností úpravy uživatelem revíru. Návrh dle mého názoru nezohledňuje mnoho souvislostí …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Lisovaný rohlík s libečkem

Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.

Čarování s toustovým chlebem na rybách

Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.

Vodní plocha Písková Lhota u Poděbrad (rybářský revír 411 983) očima Rybářského rozcestníku

Nedávno jsem měl možnost strávit několik dní na pískovně u Poděbrad, kam mě pozval předseda SÚS Dušan Hýbner. Uskutečnili se tam totiž rybářské závody, konkrétně klání „O pohár předsedy Středočeského územního svazu“. Po samotných závodech jsem měl pak možnost čtyři dny zůstat v tomto krásném prostředí a také si zachytat. Hned první den jsem zažil setkání nejen s pěkným kaprem, ale především s úžasným jeseterem měřícím více jak 1 metr. A to jsem netušil, že si během mého pobytu, na této vodní ploše, vytáhnu ještě další dva metrové jesetery.

Další informace Rozumím