Rybářský rozcestník

OTEVŘENÝ DOPIS ZÁSTUPCŮM ČRS A MRS Připomínky k připravované změně Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. v oblasti doby lovu

Vážení kolegové, jsem letitým členem Českého rybářského svazu a jsem velmi znepokojen současným děním – přípravou nové Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb. týkající se doby lovu, kterou navrhl a prosazuje jednotlivec, byť je to jeho legitimní právo v souladu s ústavou ČR. Obávám se, že může vést v konečném důsledku k oslabení svazu a jakožto jeho člen Vás vyzývám, aby jste udělali veškeré dostupné kroky, které tomu mohou zabránit. Český a Moravský rybářský svaz je totiž dle mého názoru to nejlepší, i přes dílčí neduhy, co mohou rybáři mít.

Připomínky ke změně Prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství č. 197/2004 Sb.: Mé připomínky jsou z mého pohledu coby běžného rybáře, člena RS a člověka s určitými znalostmi o životě ryb. Týkají se návrhu Jakuba Vágnera, který je údajně naprosto nepochopitelně na MZE jako jediný projednáván ve zrychleném řízení!!! a navrhuje plošně celoroční rybolov od 04:00 do 24:00 s možností úpravy uživatelem revíru. Návrh dle mého názoru nezohledňuje mnoho souvislostí …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Lov úhořů – jak na ně

Někdo nechytne úhoře za celý život, jiný ho dostane na háček při chytání kaprů. Ovšem cílený lov úhořů není zase tak složitý, jen se stačí řídit pár radami a tipy našich pradědů a vyrazit k vodě tehdy, když ostatní od vody utíkají. 🙂

Chytáme na boilies – úplné začátky – návazce a montáže

Chytání na různě velké a barevné kuličky již není ani u nás v Česku žádnou novinkou. Touto asi nejúspěšnější metodou pro lov kaprovitých ryb, cíleně pak hlavně velkých kaprů, propadlo mnoho českých rybářů. A není divu! Nejen, že se často na nastražené boilie nechá přemluvit velký kapr, ale například i amur a další karprovité ryby. Nabídnutým boilie pak někdy nepohrdne ani sumec. V tomto článku pro rybářské elévy, nebo pro ty, co to chtějí teprve s boilies kuličkami poprvé zkusit, si povíme a ukážeme, jak navázat montáže a nabídnout boilies rybám.

Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná předemvším v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

Další informace Rozumím