Rybářský rozcestník

Odolný lysec i šupináč z Vysočiny budou mít ochrannou známku Žďárský kapr

Třeboňský a pohořelický kapr, tedy dvě zavedené tuzemské značky, budou mít konkurenci. Žďárská radnice chce společně s místními producenty ryb získat ochrannou známku Žďárský kapr. Předběžnou dohodu o spoluvlastnictví podepsali na žďárském zámku zástupci už čtyř subjektů.

Na spolupráci se město dohodlo se společností Kinský Žďár, Lesním družstvem obcí Přibyslav a Moravským rybářským svazem, další zájemci se mohou ještě přidat. „Chceme dát světu na vědomí, že je tu žďárský kapr a že stojí za to, přijet za ním a ochutnat ho. To je základ, proč jsme se rozhodli jít cestou ochranné známky. Bude vidět na produktech, ale třeba i na restauracích,“ řekl při podpisu dohody starosta Zdeněk Navrátil. Podle něj kapr ke Žďársku neodmyslitelně patří. Byl i v prvním znaku městečka.

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

Jak na úhoře s feederovým prutem

Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

Druhy ryb doporučené k uzení

Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím